Over Collectie Erfgoed

Albert van Iperen is een ontwerper en meubelmaker die graag werkt met bijzondere materialen en voorwerpen. Materialen en voorwerpen die bijzonder zijn door hun levenservaring en karakter. Door zijn jarenlange ervaring als antiek restaurator en decorateur weet hij wat er te krijgen is.

Begin tweeduizendelf heeft Albert van Iperen besloten zich er op toe te leggen de fijne traditie van assemblage binnen de meubel kunst te vervolmaken. Zo ontstaat de Collectie Erfgoed. Meubels, gebruiksvoorwerpen en objecten met een vrolijke historische verwijzing. Met respect voor andermans prestaties en een herkenbaar gezicht.

Zolang als er meubelen gemaakt worden vinden huwelijken plaats. Een tafel krijgt een nieuw blad, een kast een ander onderstel, hergebruik is bij de ambachtsman door de eeuwen heen de gewoonste zaak van de wereld. Door zijn materiaalkennis en vakmanschap wist hij bestaande producten van de ene mode in de andere te loodsen. Grondstoffen waren immers duur en lonen laag.

De vraag naar duurzame eerlijke producten neemt toe. Bewustwording doet ons verlangen massaproducten te mijden en te kiezen voor natuurlijke materialen. Zeker een van de betere antwoorden op de hamvraag van dit millennium. Hoe kan ik verantwoordelijk omgaan met onze grondstoffen voor nu en voor de toekomst. Collectie Erfgoed is de uitdaging om actief mee te doen met deze nieuwe bewustwording. Wie deze producten koopt verbetert de wereld.

20111120-171507.jpg
Waar kun je me voor bellen?
– Om te komen kijken wat ik op dit moment heb staan aan meubels en objecten.
– Voor ontwerp opdrachten
– Voor het maken van meubels
– Voor interieur- en stijladvies

Het lukt de meubels betaalbaar te houden door zoveel mogelijk uit te gaan van bestaande onderdelen. Je betaalt voor het materiaal en een eerlijk uurloon en geen idiote design toeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *